Novice

Kako zelo aktivni, ustvarjalni in razmišljujoči so udeleženci programa Mladost na burji, smo lahko spoznali ob praznovanju lanskoletnega praznika občine Ajdovščina, ko je program Mladost na burji otroke in mlade povabil k razmišljanju o življenju v naši občini. Iz vseh ajdovskih šol so prispeli čudoviti in zelo raznoliki izdelki, ki so poleti v galeriji Hiše mladih nagovarjali goste.

Razstavo Moja Ajdovščina si je z zanimanjem ogledal tudi naš župan Tadej Beočanin. Njegovo pozornost je še posebej pritegnila razstavljena slika učenca Leona. Leon Leban, ki je v preteklem šolskem letu obiskoval prvi razred podružnične šole Osnovne šole Dobravlje v Črničah, je sliko ustvaril ob pomoči svojega dedka in pod mentorstvom učiteljice Mateje Soban.

      

Župana je Leonova slika zelo navdušila, saj na zelo pretanjen način prikazuje vse, na čemur temelji vizija občine Ajdovščina, kot pravi sam župan. Izrazil je željo, da bi Občina Ajdovščina sliko postavila na ogled v svojih prostorih in avtor je sliko županu z veseljem podaril.

V četrtek 11. marca je župan obiskal Leona v njegovem razredu, zdaj na OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, kjer so učenci pripravili lep in iskren sprejem. Župan Tadej Beočanin je zbrane nagovoril in se posebej zahvalil Leonu, ki mu je svoje umetniško delo na tem dogodku tudi predal ter prisegel, da bo slika dobila pomembno mesto znotraj občinske uprave. Leonu je čestital za tako dobro ponazoritev vseh značilnosti naše skupnosti ter mu v znak zahvale predal darilo, polno šolskih potrebščin in ustvarjalnih pripomočkov za nadaljnje šolske in umetniške podvige.

     

Župan Tadej Beočanin je ob tej priložnosti vsem učenkam in učencem ter mladim zaželel veliko ustvarjalnega navdiha, zagona in solidarne drže.

Kako bodo udeleženci programa Mladost na burji obeležili letošnji praznik naše občine, bomo izvedeli kmalu, saj je 5. maj pred vrati. Glede na to, da so udeleženci programa Mladost na burji in njihovi mentorji zelo aktivni in domiselni, verjamemo, da bodo tudi tokrat navdušili.