Novice

Vse se začne s podjetniško idejo. Tega se Regijska razvojna agencija Rod Ajdovščina (ROD) še kako dobro zaveda. Zato osnovnošolci tretje triade v okviru Podjetniških krožkov, ki jih organizira ROD in pod mentorstvom svojih učiteljev, že tretje leto zapored tekmujejo in žanjejo uspehe na POPRI-h.

»Prave podjetnosti se pravzaprav naučimo z opazovanjem in spoznavanjem okolja. Zato je tako pomembno, da postane na različne načine del našega vsakdana in da jo mladim ponudimo v šoloobveznem času vsaj v obliki izbirnih krožkov, kjer se lahko seznanjajo z vsem, kar se odvija na trgu,« pojasnjujejo na Rod-u. Na podjetniških krožkih učenci spoznavajo pojem podjetništva, se učijo skupinskega reševanja problemov, spoznavajo različne tehnike ustvarjanja idej, izdelajo poslovni model na podlagi izbrane teme in svoj poslovni model prijavijo na tekmovanje POPRI. Pri tem poleg znanja pridobivajo vrsto kompetenc, ki so še kako potrebne v vsakdanjem življenju posameznika. Izkušnja, ki jo otrokom nudijo podjetniški krožki, je neprecenljiva: otrokom pomaga pri krepitvi samozavesti, motiviranosti, pomaga jim pri odločitvi o njihovi poklicni izbiri, nenazadnje pa otroci pridobivajo pomembne veščine, kot so ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganj in odgovornosti ter veščine javnega nastopanja.

Podjetniški krožki potekajo od oktobra 2019 do marca 2020 na učenčevi osnovni šoli. Vabljeni k prijavi. In ne pozabite vpisati podjetniške krožke v vaš Kastrin dnevnik pod področje Moj poklic! Osvajajte značko z nami.

Vpis v podjetniške krožke poteka do srede, 2. oktobra. Več informacij na http://ra-rod.si/2019/09/19/vabilo-na-podjetniske-krozke/.