Novice

Udeleženci programa Mladost na burji so ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku pisali pesmi in jih delili v naši lokalni skupnosti.

Tretje leto zapored so učenci v okviru programa Mladost na burji na Prešernov dan izvajali kulturne aktivnosti za skupnost. Ponovno so nas prijetno presenetili in se v velikem številu odzvali povabilu programa k pisanju pesmi s posebnim namenom.

              

Učenci so v šoli prejeli posebej oblikovane dopisnice s posvetilom in prostorom za pisanje pesmi. Pri izbiri naslova in pesniške oblike so imeli povsem proste roke. Spet se je izkazalo, da ko učencem omogočimo dovolj ustvarjalnega prostora in svobode, nas vedno presenetijo s svojimi edinstvenimi izdelki.

              

Pesmi učencev iz Osnovne šole Šturje, podružnične šole Budanje, podružnične šole Črniče in Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina so bile poslane na številne naslove v naši skupnosti. Prejele so jih raznolike ustanove, ki se trudijo za skupno dobro ter mnogi posamezniki v lokalni skupnosti, ki s programom Mladost na burji kakorkoli sodelujejo. Tokrat so bili med prejemnike vključeni tudi mnogi posamezniki in podjetja, ki v naši občini prijazno nudijo mentorstvo dijakom tretjih letnikov gimnazijskega program Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, ki sodelujejo v posebnem programu Senčenje na delovnem mestu.

Verjamemo, da so iskrene pesmi prejemnikom pričarale prijeten kulturni utrip in poskrbele za dobro voljo. Svoje navdušenje so nekatere ustanove in organizacije izrazile na socialnih omrežjih, Lavričeva knjižnica je pesmi predstavila ob vhodu v knjižnico, iz šolske ambulante ZD Ajdovščina so nam pisali prijazno pismo zahvale in izrazili svoje navdušenje nad ustvarjalnostjo učencev, z zadovoljstvom so pesmi sprejeli tudi v Domu starejših občanov. Prav posebno zahvalo pa je prejela Tjaša iz 3. razreda Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina. Njena simpatična pesem Sladoled je direktorju podjetja Incom d.o.o. gospodu Boštjanu Jerončiču segla do srca in Tjaši se je v imenu podjetja zahvalil s posebnim darilom, posebno kapo smučarke Andreje Slokar. S čokoladnimi kapljicami pa obdaril tudi Tjašine sošolce in učitelje na šoli.

V olimpijskem duhu bi lahko zaključili, da so vsi mladi pesniki ob tokratnem kulturnem prazniku zares dali vse od sebe, pesmi so napisali po svojih najboljših močeh. Nekateri so imeli tokrat še kanček sreče. Odločenost, vztrajnost in trud jih bodo peljali do novih uspehov. Priložnosti za sodelovanje in dobro voljo bo v programu Mladost na burji še veliko.