Novice

Bilo je že zgodaj pomladi, ko so v program Mladost na burji poklicali iz Zavoda Beta – Inštituta za razvoj družbe, da si želijo v sodelovanju z mladimi urediti manjšo občinsko gredico pred Staro glasbeno šolo, kjer ima zavod Beta tudi svoje prostore.

Nad predlagano aktivnostjo so se navdušili učenci Osnovne šole Šturje, ki letos v programu Mladost na burji sodelujejo na stopnji bronasta Kastra. Strokovne napotke za primerno zasaditev so učencem pripravili sodelavci oddelka za prostor Občine Ajdovščina.

Program Mladost na burji je skupaj s koordinatorko programa na Osnovni šoli Šturje Darjo Gorup zainteresirane mlade na aktivnost dobro pripravil, tako so komaj čakali, da pride ugoden čas za zasaditev. V torek, 17. maja so v sodelovanju z Zavodom Beta in pod budnim očesom vrtnarja Mateja iz Komunalno stanovanjske družbe Ajdovščina posadili lipo ter sadike rožmarina, ameriškega slamnika, sivke, perovskije in hermelike. Teja, Rok, Aleksander in Timotej so se vključili v vse faze zasaditve, zelo spretno so uporabljali orodje in na začudenje odraslih pomočnikov pokazali veliko znanja o rastlinah in njihovem pomenu za okolje in človeka.

       

S svojim mladostnim zanosom ter pripravljenostjo za delo, željo po sodelovanju in z lepim medsebojnim odnosom, polnim prijetnega humorja, so navdušili vse vključene. Medovita gredica bo privabljala čebele in sprehajalcem pot po Štrancarjevi ulici še polepšala.

   

Če vas je aktivnost navdihnila, sporočite svojo pobudo programu Mladost na burji. Le tako lahko skupaj udejanjamo besede: »Z roko v roki, za skupno dobro.«