Novice

V petek 24. januarja 2020 se je v predsedniški palači odvil osrednji dogodek Nefiks kariernega dne, ki je bil letos obarvan s priložnostmi v lokalnem okolju. Na okrogli mizi »Priložnost je pred domačimi vrati« so sodelovali župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin, župan občine Sveta Trojica David Klobasa ter županja občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.

Župan Ajdovščine, g. Beočanin, je poudaril, da je pomembna vloga občine ustvarjanje priložnosti za občane. V pogovoru je izpostavil ključne gradnike, po katerih je naša občina poznana kot nosilka številnih dobrih praks na področju mladih. Prispevek mladih k soustvarjanju skupnosti in občutek pripadnosti ter aktivno vključevanje so namreč tiste vrednote, ki bodo mlade na našem območju ohranile, in prav na tem temeljijo vsi prihodnji koraki.

»Naj bo vse več takšnih lokalnih skupnosti, ki bodo mladim omogočale ostati in se zaposlovati v svojem lokalnem okolju,« je zaključila Nina Bavčar Čargo, direktorica Inštituta za mladinsko politiko, ki je pogovor tudi vodila.

Sodelujoči v programu Mladost na burji smo zelo ponosni.