Novice

V prazničnih dneh so se učenci in učenke na daljavo udeležili veliko čudovitih akcij in projektov. Pokazali so marsikatere talente in pridno delali. Ajdovska mladina je v teh prazničnih dneh naredila krasne risbe, voščilnice, drobne pozornosti in pisma. Razveselili so marsikoga, mu s tem polepšali dan in pričarali nasmeh na obraz. Učenci so prav tako poskrbeli za dobro voljo delavcev Zdravstvenega doma Ajdovščina in ajdovskih gasilcev. Prav tako pa so bili tudi starejši v domovih deležni lepih želja, misli in pozdravov. Učenci so skozi te praznične dni pridno okraševali, pekli piškote, izdelovali okraske,  pisali pisma in pripravljali presenečenja ter darila.

  • OŠ Šturje

Na daljavo so učenci izdelovali voščilnice, pekli piškote in ustvarjali razne izdelke. Preko zooma je potekala komunikacija in organizacija, kako bodo učenci izdelali in ustvarjali in kako bodo voščilnice tudi poslali. Učenci so si poljubno izbrali dane organizacije ali zavode in kasneje poslali zahvalo v obliki voščilnice. Med aktivnostjo je bilo opaziti motiviranost, odzivnost ter odgovornost. Ko so bile voščilnice odposlane je bilo opaziti odlično počutje, ker so učenci nekomu polepšali dan in hkrati izrazili zahvalo za opravljeno delo, podporo in spoštovanje do naslovnika.

  5.razred Razredničarka Metka Batagelj

Učenci drugega razreda so sodelovali v dobrodelnem projektu Božičkova pošta. Vsak otrok je Božičku napisal pismo lepih misli, želja in zahval ter ga polepšal z ilustracijo. Pisma so odnesli na pošto in poslali na Božičkov naslov.

  2.razred Razredničarka Klavdija Jerončič

V tem prazničnem času so učenci četrtega razreda pomislili na vse starejše in zaposlene v Domovih za starejše občane. Mnogi starejši se v prazničnih dneh, še posebej v času praznikov in epidemije, počutijo osamljene, zaposleni pa preobremenjene, zato so jim pripravili in  izdelali voščilnice, v katere so zapisali lepe želje in voščila ob prihajajočih praznikih ter jim s tem polepšali praznične dni.

    4. razred Razredničarka Karolina Medveščak

  • OŠ DANILA LOKARJA

Učenci so za Dom upokojencev Ajdovščina pripravili novoletne voščilnice. Pridružili so se praznični akciji Dobre želje za zimsko veselje in s svojimi lepimi željami ter mislimi in voščili razveselili stanovalce domov in jim zaželeli, da bi jim čas v izolaciji hitro minil ter da bi se lahko čim prej srečali s svojimi najdražjimi.

   4.razred Razredničarka Anita Gaberšček

    1.razred Razredničarka Mateja Vuga

Učenci 8. razreda prilagojenega programa so sodelovali v dobrodelni akciji Pošte Slovenije, v sklopu katere so učenci Božičku poslali pismo, Pošta Slovenije pa bo v ta namen za vsako prejeto pismo prispevala 10 centov k projektu Čarobna zima, ki otrokom širom celotne Slovenije omogoči lepše preživljanje prazničnih dni. Učenci so se skupaj z razredničarko Klaro Slokar navdušeno odzvali na dobrodelno akcijo in so tako prispevali k temu, da bodo imeli tudi drugi otroci polepšane praznične dneve.

  • Na Waldorfski šoli Primorske so učenci izdelovali voščilnice, da bi starejšim v domovih polepšali praznike.
  • PČ Črniče – Izdelovanje novoletnih voščilnic.
  • PŠ Lokavec

Karitas-človek ne živi samo od kruha

Sodelovali so na projektu v katerem so pisali pisma, risali in slikali. Na ta način so učenci razveselili marsikaterega starostnika.

KAŠ -Dobre želje za zimsko veselje

Učenci so z lepimi mislimi, željami z voščilnicami razveselili oskrbovance Doma starejših občanov v Ajdovščini in Pristanu Vipava. Prav tako so te pripravili za zaposlene v zdravstvenem domu v Ajdovščini

Projekt- še vedno skupaj

Na parkirišču pred šolo so učenci izdelali okraske iz naravnih ali odpadnih materialov, s katerimi so okrasili lipo. Okraske so učenci izdelovali sami doma in jih nato skupaj z družinami obesili na drevesa. Namen je spodbujanje in skrb za medsebojne odnose z vrstniki, starši.