Novice

Iz enot Otroškega vrtca Ajdovščina in vrtca ob Osnovni šoli Otlica letos v programu Mladost na burji sodeluje 305 otrok. Skupaj z vzgojiteljicami in vzgojitelji v svojih vrtčevskih mehurčkih

aktivno preživljajo svoj čas, še najraje kar na prostem. Tudi aktivnosti, ki so se običajno odvijale v

njihovih prostorih,

zdaj izvajajo zunaj. Otroci skupine Sovice iz enote Selo so tako v svojem atriju spoznavali poklica knjižničarke in poštarice. Tudi Cicibančki z Otlice izkoristijo vsak trenutek za igro in učenje na prostem.

  

 

Otroci skupine Rdeče Pike iz enote Ribnik so si v gozdu nad Ajdovščino oblikovali svojo »Gozdno igralnico«. Seveda najprej v igralnici ni bilo ničesar drugega kot potoček in veliko naravnega materiala, s katerim so se otroci ustvarjalno igrali. Zdaj z vsakim obiskom svoji igralnici nekaj dodajo. Iz vej, debel in drugega materiala naredijo šotore, mize, kuhinjo. Zelo radi zahajajo v gozdno igralnico, kjer razvijajo svoje gibalne sposobnosti, svojo domišljijo ter tudi komunikacijske spretnosti, ki jih potrebujejo za dogovarjanje o izdelovanju igral in poteku igre.          

 

 

Otroci skupine Beli iz enote Ob Hublju si na svojih sprehodih ogledajo pomembne ustanove v občini Ajdovščina in spoznavajo njihovo delo, ki je pomembno za našo lokalno skupnost.

 

     

Najmlajšim udeležencem programa Mladost na burji iz skupine Želvice je vzgojiteljica dala posebno obljubo in ker obljuba dela dolg so skupaj odšli pozdravit njenega hišnega ljubljenčka kužka Vilija. Primeren odnos do živali je pomemben za prijetno sobivanje v naši skupnosti.

Otroci skupine Oranžni metulji iz enote Ribnik so se pogovarjali o življenju starejših ljudi, o vezeh s starimi starši in kako sedaj zaradi virusa starejši preživljajo svoj čas. Zakaj morajo nekateri živeti v domovih in kako je v takem domu živeti? Idej kako bi lahko razveselili oskrbovance doma so imeli otroci res veliko. In so se kar odpravili ter jih presenetili z obiskom, pesmijo in plesom ter šopkom papirnatih tulipanov, ki so jih izdelali v vrtcu. Nasmejani in z žarom v očeh so skupaj zapeli Mi se imamo radi.

 

 

»Naj bo lepa naša Ajdovščina«, pravijo otroci v skupini Rumeni metulji iz enote Ribnik. Njihova skrb za urejeno in čisto okolje je prerasla v veliko čistilno akcijo. Vsi so se strinjali, da se ob dobro opravljenem delu počutimo odlično in odločili so se, da bodo za čistilne akcije navdušili tudi druge. Pustite se navdušiti tudi vi.