Novice

Občina Ajdovščina in Mladost na burji sta stopila skupaj pri pripravi vsebin za popestritev in oživitev dogajanja na naši tržnici.

Udeležence programa Mladost na burji, ki izvajajo različne aktivnosti za promocijo zdravja in varovanja našega okolja, smo povabili k obisku tržnice in jim predstavili njeno delovanje in načrte za prenovo pokrite tržnice. Spoznali so branjevke in se z njimi pogovorili o izdelkih, ki jih na tržnici ponujajo.

Učencem tretjega razreda, ki sodelujejo na stopnji zlati Hubelj, smo ob zaključku ogleda dali izziv, ki se je glasil: “Kako bi spodbujali porabo lokalno pridelane hrane in kaj bi lahko naredili, da bi še več ljudi obiskovalo našo tržnico?” Učenci so naš izziv sprejeli,  svoje predloge zapisali in nam jih posredovali v posebni pisemski pošiljki.

Iz 3. b razreda Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina smo prejeli veliko dobrih, tudi hudomušnih, predvsem pa iskrenih idej, kako začiniti našo tržnico. Ideje učencev so nas presenetile, očarale, nasmejale in nekatere bomo prav zares poskusili upoštevati in realizirati. Cenimo in se zahvaljujemo za vse posredovane predloge.

Skupaj s programom Mladost na burji že načrtujemo in pripravljamo marčevske in aprilske dejavnosti, ki bodo udeležencem programa ponujale možnosti za aktivno sodelovanje. Aktivnosti, ki jih bomo skupaj izvedli, bodo pripomogle k popestritvi in oživitvi dogajanja na naši tržnici.

Tržnica je srce mesta, naj bodo naši otroci tisti, ki s svojo srčnostjo dvignejo njen utrip.